Turen går til Dalum på lørdag efter en flot 3-2 sejr over fynske Næsby

aug. 13, 2019

Det blev 3 points for FC Sydvest i den anden hjemmekamp og en sejr der viste de fighter kvaliteter der er nødvendige til anden division og vel også den kølighed man skal have når man kommer bagud.

Næsby viste hurtigt i kampen at de er meget bedre end 0-3 nederlaget hjemme mod Aarhus Fremad antydede. I virkeligheden voldte Næsby Aarhus Fremad så store problemer at der blev tale om flere advarsler og endelig en udvisning til en Aarhus Fremad spiller. Og det var Næsby der åbnede bedst mod FCS og allerede efter 3 minutter var FCS på hælene. Pelle Weber stod for scoringen til 1-0 til Næsby. Det var et godt gennemspillet angreb, hvor Næsby fastholdt presset på FCS forsvaret.

Det er netop i sådan nogle situationer at et hold skal vise mental styrke og bare klø på. Og det gjorde FC Sydvests drenge. Angrebene rullede ned mod Næsby forsvaret. Spillet blev hele tiden spredt så man fik flyttet rundt på Næsby forsvaret. Og allerede i det 11. minut førte et godt gennembrud i venstre side til udligning. Fra venstre side blev bolden ekspederet flot videre til en helt fri Emil Ankersen der scorede sit debutmål for FC Sydvest.

FC Sydvest fortsatte ufortrødent sit spil og i det 30. minut gav det pote igen. En stærk omstilling der førte til gennembrud igen i venstre blev flot dirigeret over til en helt fri Jeppe Hansen der scorede sikkert. Og et stærkt udgangspunkt til anden halvleg var lagt.

Men i anden halvleg viste Næsby endnu en gang at man ikke må undervurdere oprykkerholdet. De vil det her og kæmper for det. De fik flere muligheder og i det 75. minut lykkedes det for gæsterne at udligne til 2-2 ved Martin Lund.

Kunne FC Sydvest rejse sig ovenpå det? William Møller gjorde det som han er hentet til klubben for. I det 85. minut sendte han bolden i nettet bag Næsby’s målmand. Og dermed endte det hele som en rigtig god historie for FC Sydvest.

Kampen viste dog at Næsby godt kan blive et hold der volder mange hold vanskeligheder. Og et eller andet sted bliver Næsby faktisk spændende at følge.

På lørdag gælder det endnu et fynsk hold, nemlig Dalum. Dalum er et hold af dygtige boldspillere, der godt kan lide at spille bolden. Derfor var det en overraskelse, at de kunne tage det ene point mod Aarhus Fremad på Riisvangen Stadion. 1-1 blev resultatet. Dalums Cheftræner erkendte da også efter kampen at det var sket på trods af et massivt pres fra Aarhus Fremad med en helt anden spillestil. Han sagde til Fyens.dk: ”Vi blev mødt af en mur af høje bolde til duel, som vi skulle stå imod. Og det må jeg rose spillerne for at have gjort.”

Hvis vi ser på den seneste sæson, så har FCS faktisk et rigtig godt tag på Dalum. De slog dem klart 2 gange i sidste sæson og det var desuden nogle af FC Sydvest’s bedste kampe. Det har vi bestemt ikke noget imod bliver gentaget. I hvert fald bliver det spændende at følge.

Dalum er Fyns største fodboldklub målt på antal af medlemmer. Der er 1000 medlemmer hvoraf de 800 er ungdomsspillere. Det er endnu en fynsk talentfabrik FCS står overfor. På mange måder minder Dalum om Næsby som vi netop har mødt.

Kampen kan ses (selvfølgelig i Dalum) på Ekstrabladets live streaming, med mindre man har mulighed for at tage til Fyn. God kamp uanset hvordan I ser den!

Billede: Flemming Jørgensen