NYHEDER

 • 7. runde foregår i Valby Idrætspark

  Modstanderen hedder Frem, når FC Sydvest 05 Tønder lørdag den 21. april kl. 15.00 løber ind på grønsværen for at spille 7. runde i forårets turnering.


  Det bliver helt sikkert en gyser, for det er puljens nummer 11 – Frem og nummer 12 – FC Sydvest, der tørner sammen.
  Cheftræner Jacob Stolberg må tænke lidt alternativt i forsvaret til denne kamp, for Marinus Sicwc er ude med en karantænedag for det gul-røde kort han pådrog sig i hjemmekampen mod Kolding IF.
  Også cheftræneren for Frem må vist ryste posen lidt – hele tre af hans spillere er at finde på karantænelisten den 21. april.
  De var alle med i Frem’s hjemmekamp mod Avarta i weekenden, som Frem kunne slå med 2 – 1 og dermed elegant forlade sidstepladsen og overlade den til FC Sydvest 05 Tønder.

   

  Hvis man oplevede den gnist, der var på holdet i hjemmekampen mod Kolding, så tror man også på at der er mange flere gode fodboldkampe i truppen. Fighterviljen var helt klart til stede og så er opgaven vel nærmest at fortælle spillerne, at selv om de ikke fik det optimale ud af deres anstrengelser og ud af deres gode tilspillede chancer – så skal de altså bare klø på. Fodbolden er som bekendt rund – og med en lille smule mere held, der ville gå FC Sydvest-vejen, så var det også blevet til mere i kampen mod Kolding IF.
  Rigtig god tur til Valby Idrætspark. /hol.

 • Endnu en uafgjort på Bankparken

  Da Kolding IF var på besøg i Bank Parken endte de 90 spilleminutter med et mål til hver.


  FC Sydvest 05 Tønder startede med Kasper Tiedemann i målet, bagerste kæde med Marten van Ittersum, Christian Degn, Mads Blom og Marinus Siewe, Thong, Jeppe Hansen, Lasse Clausen og Jonas Gejel Hansen styrede midtbanen og så lå Anders Thomsen og Bayan Fenwick helt fremme.
  Midt i første halvleg havde Kolding et flot opløb i deres venstre side og angrebet blev afsluttet med et hårdt fladt skud som Kasper Tiedemann lige netop fik fingerspidserne på – men ikke nok til at forhindre bolden i at ryge i målet. 0 – 1. Øv.

   

  I pausen blev Bayan Fenwick erstattet med Nils Prisholm. 20 minutter senere skiftede Rene Hansen ind i stedet for Lasse Clausen og kampen bølgede fortsat frem og tilbage.
  Med et kvarter tilbage tog Anders Thomsen et godt rush til baglinjen i højre side og sendte bolden ind foran mål. Her var Thong klar til at udligne til 1 – 1.

   

  Dommeren var flittig med at uddele gule kort – desværre for Marinus Siewe blev det til to af slagsen, så efter 80 minutter var FC Sydvest reduceret til 10 spillere, da Marinus blev udvist.
  Et enkelt point blev det til – men da Frem kunne slå Avarta og snuppe tre point, så overlod Frem den kedelige plads som bundprop til FC Sydvest.

   

  På lørdag den 21. april kl. 15.00 kommer der så et meget interessant opgør. FC Sydvest skal en tur til Frem og det er puljens 11 mod puljens 12 der tørner sammen.

 • Lørdag går det løs i lokalopgør

  En fodboldkamp mod Kolding IF er vel det nærmeste spillerne fra FC Sydvest 05 Tønder kommer på et lokalopgør. Det kommer der så til at være på Bank Parken i Tønder lørdag den 14. april kl. 15.00.

   

  Den seneste hjemmekamp var mod Middelfart. Den endte 2 – 2, men var lidt dyr på skadesfronten. Heldigvis ikke så dyr som først frygtet. Ved torsdagens træning kunne Christian Roost, Enes Karabek, Marten van Ittersum samt den lidt længerevarende skadesramte Marco Hansen træne med – den der havde det værst af de tre førstnævnte var vist Christian Roost som fik et ordentligt drøn over anklen mod Middelfart.

   

  Vi har gennem tiderne spillet mange gode kampe mod Kolding IF, lyder det fra træner-teamet, som også håber på at lørdagens udgave bliver en god fodboldkamp. Spillerne og trænerne er opsatte på at vaske den lidt trælse kamp mod Avarta af sig – det gik ikke så godt for de fleste spillere.

   

  Når man er 11 mand på banen og kun nogle få stykker lever op til vanlig standard, så er det svært at få en ordentlig præstation ud af det, lyder det fra spillerne. De er alle opsatte på at gøre en bedre figur kollektivt på lørdag – så det håber vi naturligvis på sker.


  Kig selv på Bank Parken på lørdag eftermiddag – det bliver sikkert en underholdende divisionskamp. /hol.

 • Avarta – FC Sydvest 05 Tønder – 3 - 0

  Det var et afbudsramt mandskab, der tog turen til Rødovre for at spille mod Avarta søndag. Tre stamspillere var skadet – Christian Roost, Marten van Ittersum og Enes Karabek – og så var Thong ude med karantæne.
  Det gav plads i startopstillingen til en række af de helt unge spillere – og det viste sig hurtigt, at holdet savnede den naturlige tryghed, der er ved at have de faste spillere på banen.
  Men Avarta var bedre. Ingen tvivl om det, lyder det fra cheftræner Jacob Stolberg efter kampen.
  Da Avarta forholdsvis hurtigt kom foran og kort ind i anden halvleg score for tredje gang – og dermed lukker kampen – så gik hjemmeholdet også lidt ned i cadence.
  Det gav mere plads til de unge FC Sydvestere – som efter pausen spillede en fornuftig kamp og der var masser af positive ting at tage med hjem fra kampen.
  Der var store roser til flere spillere. Mads Blom trak et stort læs i forsvaret og Jeppe Hansen sled og slæbte på midtbanen.

   


  Nu gælder det så på lørdag den 14. april kl. 15.00 på Bankparken i Tønder. Da afvikles 6. spillerunde og modstanderen er da Kolding IF. Kolding kunne i weekenden slå bundholdet Frem med 2 – 1 – så det bliver forhåbentlig en lige kamp på lørdag.
  Ind til lørdag kæmper hele holdet med at få de skadede spillere på højkant igen. Der er ingen garanti for at det lykkes.

 • Der blev fightet på alle pladser i hjemmekampen mod Middelfart – vi håber at indstillingen er med i tasken i kampen mod Avarta

  Fodboldspillerne i FC Sydvest 05 Tønder skal på søndag den 8. april ud på endnu en længere køretur. Cirka 300 km er der fra Klosterhallerne til Espelundens Idrætsanlæg i Rødovre vest for København.
  Kampen fløjtes op kl. 14.00 og hjemmeholdet er en lidt ukendt størrelse. Holdet har i dette oprykningsspil vundet over Kjellerup 1 – 0, tabt i Næstved med 0 – 2, spillet 3 – 3 ude mod Ringkøbing, og senest blev det til 3 – 2 hjemme over Skovshoved.
  Ind til mødet med FC Sydvest har Avarta skrabet 15 point sammen i de 10 kampe – det giver en plads som nummer 6 i tabellen.

   

  FC Sydvest 05 Tønder spillede i Påsken 2 – 2 mod Middelfart, i en kamp, der viste fight og kampvilje på holdet. Forsvaret sled og slæbte – midtbanen var med i det meste og foran løb angriberne mange gode chancer ind. Det tyder på en god kamp ude mod Avarta.
  Der er desværre lidt malurt i bægeret.
  Kantløberen Van Tha Thawng Ni Dum er ude med en karantænedag til Avarta-kampen. Så er der spørgsmålet om skader opstået mod Middelfart. Umiddelbart ser det ikke godt ud med Enes Karabek og Christian Roost – hvordan de er kommet sig til søndagen tør vi ikke forudsige.
  Marinus Sicwc og Marten van Ittersum fik også skrammer i kampen – men kunne spille færdig mod Middelfart.


  I tabellen har FC Sydvest skrabet 9 point sammen og ligger som nummer 11 i puljen med 12 hold. Det er en meget lige pulje, hvor alle hold kan slå alle på dagen. Rigtig god tur og god kamp. /hol.

 • Anders Thomsen scorer på 2 straffespark

  Åbningskampen på Bank Parken i Tønder mod Middelfart endte uafgjort 2 – 2.

   

  Cheftræner Jacob Stolberg valgte at starte kampen med Kasper Tiedemann i målet, bagerste kæde med Christian Degn, Mads Blom, Christian Roost og Marten van Ittersum, midtbanen med Thong, Jonas Gejel Hansen, René Hansen og Jeppe Hansen mens Bayan Fenwick og Anders Thomsen huserede helt fremme.
  FC Sydvest kom rigtig godt fra start og efter to store muligheder til først Anders Thomsen og senere Thong, så fik FC Sydvest banket bolden i mål efter 23 minutter. Desværre kunne målet ikke anderkendes – off side.
  Kort efter var Middelfart meget nærgående uden dog at score.
  34 minutter var spillet da Thong blev nedlagt i det kriminelle felt – straffe – som Anders Thomsen sikkert omsatte til 1 – 0.
  Middelfart svarede hurtigt igen med et angreb i deres venstre side – et flot indlæg og en pandebrask på bolden – ind i nettet uden chancer for Kasper Tiedemann.
  1 – 1 ved pausen.

   

  Få minutter efter pausen var det Jeppe Hansen der blev stoppet på ulovlig vis i straffefeltet – nyt straffespark som Anders Thomsen usvigeligt sikkert omsatte til ny føring 2 – 1.
  Så gik der små 10 minutter, så var der et rodet opspil fra Middelfart som blev omsat til 2 – 2.

   

  Så begyndte udskiftningerne at komme. Bayan Fenwick blev erstattet af Enes Karabek. Enes fik kun 5 minutter på banen – så røg han ind i en voldsom fodskade og måtte hjælpes fra banen. Han kunne ikke fortsætte og blev erstattet af Frederik Warming.
  Lidt senere havde FC Sydvest heldet med sig. Et meget nærgående forsøg fra Middelfart endte stolpe-ud.

   

  Med et kvarter tilbage blev Christian Roost ramt af en skade og måtte også hjælpes fra banen. Han blev erstattet af Marius Sicwc. Der gik heller ikke lang tid før Marius måtte ud til behandling. Han kunne dog spille kampen færdig med en bandage om kraniet. Endelig måtte Marten van Ittersum også en tur på lazarettet – men kunne efter kort behandling spille kampen færdig.
  I de sidste 10 minutter måtte Kasper Tiedemann flere gange ud i hele sin længde for at afværge forsøg fra gæsterne.
  En fin kamp mellem to jævnbyrdige modstandere – så uafgjort var meget retvisende. /hol.

 • Degn scorer i Hvidovre

  FC Sydvest 05 Tønder snuppede det ene point, da holdet spillede på udebane mod puljens tophold, Hvidovre. Det lå ellers ikke lige i kortene, at puljens nummer 11 skulle drille førerholdet, men det var faktisk lige før det var blevet til alle tre point til Sydvest’erne.


  Efter en første halvleg, hvor spillet bølgede lidt frem og tilbage – og 0 – 0 på måltavlen, så skete der noget lidt usædvanligt i starten af anden halvleg.
  Forsvarsklippen Christian Degn kunne erobre bolden på egen banehalvdel – og så tog han ellers et rush op ad banen. Undervejs snød han flere modstandere, der tilsyneladende ikke var forberedt på at der pludselig dukkede en uventet og ekstra angriber op – så Christian Degn kunne afslutte dette solo-ridt med at sende bolden i nettet bag en sagesløs keeper.
  Stor jubel i den bitterkolde Skærtorsdag eftermiddagsblæst.


  Desværre så kunne hjemmeholdet udligne et lille kvarter senere til stillingen 1 – 1.
  Mod kampens afslutning kom det helt store gys. Rene Hansen fik serveret en bold til en flot friløber, men desværre, så lykkedes det ikke at prikke bolden i mål til en føring. Øv.

   


  Der er fuld fart på turneringen.Allerede mandag den 2. april – 2. Påskedag – skal fjerde runde af turneringen spilles. Det bliver 2. Påskedag kl. 15.00 mod Middelfart på Bank Parken i Tønder.
  Middelfart spillede Skærtorsdag mod Skovshoved – i en målløs kamp. Middelfart har i de hidtil spillede kampe skrabet 11 point sammen og ligger som nr. 7 i puljen.
  FC Sydvest har på 11. pladsen opnået 8 point.


  Vær selv med til at hjælpe holdet frem i turneringen – mød op til kampen og hep på spillerne. De vil nyde det og du vil opleve fodboldspil på divisionsniveau. God fornøjelse. /hol.

 • Så går turen til Hvidovre

  Så går turen til Hvidovre

   

  Det blev lidt af en fuser, da FC Sydvest 05 Tønder spillede ude mod Skovshoved på Gentofte Idrætspark. Kampen startede i fin stil hvor Bayan Fenwick bragte FC Sydvest foran efter et lille kvarters spil, men så gik tingene lidt over på hjemmeholdets præmisser. Det startede med at Enes Karabek var så uheldig at nette i eget mål uden chance for Kasper Tiedemann til pausestilling 1 – 1.
  Efter pausen forsøgte FC Sydvest at ryste den uheldige oplevelse af sig, men det blev hjemmeholdet, der selv kunne nette to gange mere inden sidste dommerfløjt. Slutfacit: 3 – 1 til Skovshoved og dermed tre point på kontoen.
  Cheftræner Jacob Stolberg var ikke med på turen – syg hele ugen – så det blev HH og Peter Jepsen, der styrede slagets gang.

   

  Nu skal holdet så forberede sig til en ny kamp – allerede Skærtorsdag den 29. marts går turen til Hvidovre, for at møde puljens tophold. I weekenden havde Hvidovre besøg af Kolding IF, som blev besejret med 4 – 1. Dermed har Hvidovre styrket bestræbelserne på at skrabe point nok sammen til at rykke op. Hele 21 point er det blevet til.
  Spændende om holdet kan komme op i gear igen og drille topholdet – og naturligvis allerhelst få point sat ind på kontoen.
  Rigtig god tur./hol.

 • Uden mad og drikke

  Uden mad og drikke

   

  …….dur fodboldheltene heller ikke.

  Det er et større set-up, når FC Sydvest 05 spiller fodbold på udebane – og naturligvis også på hjemmebane. Der er rigtig mange ting, der skal tages hånd om – og det har klubben en række gode mennesker til at sørge for, så man ikke står i den situation – at der lige pludselig mangler noget.

  Lørdag morgen kl. 9 kom bussen fra Agerskov Turistfart til Løgumkloster, hvor de første spillere blev samlet op og en masse gods blev anbragt i bussen.  Andre spillere bliver samlet op i Rødekro, Hammelev og Bramdrupdam, inden kursen sættes mod Gentofte Stadion. Maden til udekampen i Skovshoved blev sponsoreret af Kvickly i Tønder og SuperBrugsen i Løgumkloster. Rema 1000 sponserer vand til kampe – og det går der meget af. Johanne Degn Clausen står for maden på hjemturen fra udekampe – og endelig så giver Helle Jacobsen fra Øster Højst Kro aftensmad når holdet har vundet kampe.
  Mad & Service i Abild står for to gange mad til sponsorarrangementer i FC Sydvest-regi, og det plejer at være til ca. 30 personer.

  Bussen fra Agerskov Turistfart er nærmest specialbygget til formålet. Nogle af sæderne er vendt, så man sidder fire samlet omkring et bord – så kan man hygge sig med spil eller andet – og trænerteamet kan lægge sidste hånd på kampoplægget.
  Bussen bliver også ofte brugt til transport af håndboldholdet TM Tønder og en række andre formål.
  Det er som regel Robert Asmussen, der sidder ved rattet. Han har netop haft 10 års jubilæum i firmaet og nyder turene med sportsfolkene – og de er trygge ved at have ham som chauffør.
  Hvis turen går glat, så er spillerbussen fremme ved spillepladsen ca. 13.15 – og så har spillerne god tid til at varme op og være klar til start kl. 15.00.
  Hjemad går det via de samme samlingspunkter og retur i Løgumkloster kl. ca. 21.30./hol.

 • Drengene skal til Skovshoved

  Den gamle hæderkronede klub, Skovshoved, kunne i sin åbningskamp tage til Kjellerup og slippe hjem med alle tre point for en sejr på 2 – 0. Det betyder at skovserne rykker lige en tand op over FC Sydvest 05 Tønder og begge hold har 7 point inden de tørner sammen på Gentofte Stadion på lørdag.
  FC Sydvest 05 Tønder har arbejdet hele ugen på at forberede sig på kampen, som bestemt ikke bliver nogen nem opgave. Der er saft og kraft i modstandernes spil, så det bliver helt op til den aktuelle dagsform, hvem der scorer point i denne kamp.

  Nu må FC Sydvest’erne så ryste den lidt ubehagelige følelse af sig, efter den kølige dukkert på Løgumkloster kunstgræsbane i åbningskampen mod Marienlyst. Det tror vi bestemt også at hele mandskabet er professionelle nok til at kunne – og så er det en helt ny kamp på lørdag.

  Skovshoved er en af de allerældste fodboldklubber i Danmark – stiftet allerede i 1909. Klubben har i årenes løb huseret i en længere periode i Danmarks bedste række og har tidligere leveret flere landsholdsspillere.

 • Vindblæst affære endte med nederlag

  Vindblæst affære endte med nederlag

   

  Fc Sydvest tog i dag imod en af oprykningsfavoritterne, Marienlyst, i sæsondebuten. Det blev en vindblæst affære med mange tilfældigheder, og fra FC Sydvest blev det også en kamp hvor de unge spillere i høj grad fik chancen.

   

  Det var et lidt presset trænerteam der skulle stille hold til kampen, da der var en del skader. Således måtte Christian Roost og Marco Hansen sidde ude med skader mens Jeppe Hansen sad over med karantæne, og Enes Karabek endnu ikke har fået sin spilletilladelse. Som om det ikke var nok skulle Christian Degn, Marinus Siewe og Jeppe Vinum testes op til kampstart, enden af dette blev at Marinus og Degn startede på banen, senere skulle det dog visse sig at Marinus ikke kunne gennemføre kampen.

   

  Alle disse udfald/afbud betød at truppens bredde blev sat på prøve. Bl.a. betød det at purunge Lasse Clausen, som stadig er u 19 spiller, startede på den centrale midtbane, det gjorde han rigtig fint og han spillede også alle 90 minutter.

   

  Der var omkring 150 tilskuere der havde trodset dagens blæst og kulde, det må siges at være meget flot.

   

  FC Sydvest startede kampen med rygvind og startede ganske fint ud, allerede efter 3. min fik Bayan en halv friløber som dog desværre ikke blev omsat til mål. Det var småt med poleret fodboldspil hvilket var stort set umuligt, samtidig var det også småt med chancer i begge ender, det farligste var næsten når Marienlyst havde målspark da vinden gjorde at bolden de fleste gange kom lige tilbage i hovedet på målmanden, de mange løse bolde blev aldrig rigtig farlige, først efter 35 min. hvor Bayan havde et fornuftigt langskud som dog røg forbi den fjerneste stolpe.

   

  Indimellem var Marienlyst også farlige på omstillinger, det bevirkede bl.a. en friløber i det 19. minut som Kasper Tiedemann tog sig af. I slutningen af halvlegen fik Marienlyst endnu en halv friløber, Kasper Tiedemann reddede i flot stil, der blev dog scoret på riposten men målet blev korrekt annulleret for offside. Efter en jævn første halvleg kunne holdene gå til pause med 0-0.

   

  I pausen var FC nødsaget til at tage Marinus ud han blev erstattet af endnu en teenager, en omskolet Frederik Warming som gjorde et fint indhop som venstre wing.

   

  FC startede 2. halvleg fint og efter 50 min. fik Jonas afsluttet på et langskud. Men hele tiden lurede Marienlyst på omstillingerne, en af dem kom efter 58 min. og efter en stor forsvarsfejl af FC Sydvest kunne Marienlyst let spille forbi Tiedemann og score i et tomt mål. Kampen levede dog stadig For FC. Efter 70 min. bliver Bayan skiftet ud og endnu en af de unge kom ind, nemlig Nils Priisholm.

   

  Efter 80 min. falder kampens afgørelse så, og desværre til fordel for Marienlyst, FC er i angreb og får afsluttet, bolden bliver pareret og mens Sydvest appellerer kraftigt for straffespark slår Marienlyst kontra og det gør de godt, efter få stationer udnytter en af deres spillere medvinden og tager fornuftigt et skud udefra, umiddelbart ser det ud som om Tiedemann har styr på den men vinden gør at bolden ryger igennem handskerne og i kassen, dermed 2-0 til Marienlyst. Derefter faldt FC i niveau og formåede ikke at presse Marienlyst for alvor. Kort før tid kunne Marienlyst så øge føringen til 3-0 efter et flot gennemspillet angreb, måske det eneste reelle gennemspillede angreb der var i hele kampen.

   

  Vi må erkende at skulle kampen have en vinder var det fortjent at det var Marienlyst der tog de 3 point, men muligheden for 1 point var bestemt tilstede og de unge Sydvest løver kan bestemt være deres indsats bekendt.

 • Fire nye FC Sydvest spillere

  Fra venstre er det: Niels Dahlmann, Sparekassen Bredebro, Vivi Okholm, ECCO, Mads Blom, Enes Karabek, Simon Johansen og Marinus Siewe. Foto: Holger Ringaard.


  Præsentationen foregik ved en af klubbens hovedsponsorer – Sparekassen Bredebro.

   
  FODBOLD: Der var stolthed i stemmen, da Flemming Jordt fra FC Sydvest mandag præsenterede de seneste fire nye spillere, til bruttotruppen, der skal være med til at kæmpe om pladserne i den sjove ende af 2.division.
   
  Fælles for de fire spillere er, at de er unge og ambitiøse og betragter FC Sydvest 05 Tønder som et utroligt godt ”næste skridt” i fodboldkarrieren. Et sted, hvor der et godt sammenhold, et rigtig godt træner-team og et sted, hvor de hver især har mulighed for at udvikle sig som fodboldspillere.
   
  Spillerne:
   
  Mads Blom er 20 år og en stærk forsvarsspiller, som er kendt for sjældent at tabe dueller med modstanderne. Han har spillet i Sønderborg på Danmarks serieholdet og er nu klar til udfordringerne et trin højere.
   
  Enes Karabek er 19 år er en rigtig god tekniker, som kan meget med en bold. Dødboldsituationer som frispark er han eminent til at udføre, så det bliver spændende at følge ham hos FC Sydvest. Enes bor i Vojens og har i et halvt års tid spillet for en fodboldklub i Tyrkiet.
   
  Simon Johansen er 21 år og har spillet ungdomsfodbold hos SønderjyskE. Senest har han huseret på Sønderborgs hold i Danmarksserien. Han er en meget løbestærk wingback og har et løbepensum ud over det sædvanlige.
   
  Marinus Siewe er 19 år og har spillet i EfB i ungdomsrækkerne. I dag bor han i Flensborg og er en stor og stærk forsvarsspiller, som også har hurtigheden. Han er meget svær at slippe forbi og så har han en rigtig god egenskab at dirigere det øvrige forsvar, så det bliver svært for modstanderne.
   
  Det er således et rigtig godt miks af nye og ambitiøse spilere, som sammen med de mere erfarne på holdet, helt sikkert vil komme til at sætte sit præg på 2. division her i foråret.
   
  Men uden erhvervslivet går det ikke.
   
  Det fremhævede Flemming Jordt, da han præsenterede spillerne. Sparekassen Bredebro var vært for arrangementet og har siden opstarten i 2005 været en utrolig behagelig medspiller.
   
  ECCO er en anden hovedsponsor, og er lige som Sparekassen Bredebro en lokal forankret virksomhed, som også støtter flot op omkring fodboldspillet i FC Sydvest.
 • Hans Henrik Andreasen "HH" i Ballum

  Ballum støtter op om FC Sydvest 05 Tønder

  På en uges tid blev der rejst 30.000 kroner i det lille vadehavssamfund

  FODBOLD: Det er fantastisk godt gået – sådan lød ordene fra Jørgen Kristensen og Flemming Jordt, da der torsdag var en lille komsammen på Hotel Ballumhus. Her ville borgerne i Ballum gerne overdrage et meget smukt fælles sponsor beløb til fodboldklubben FC Sydvest 05 Tønder – som Ballum IF som bekendt er en af moderklubberne for.
  Det passede helt gevaldigt fint med, at fodboldklubben så kunne præsentere to spændende spillere i truppen.
  Den ene er 39 årige Hans Henrik ”HH” Andreassen, som har et formidabelt CV som fodboldspiller og nu tørner ud for FC Sydvest som assistenttræner. Det er han særdeles kvalificeret til idet han har A-licens og som han udtrykker det: glæder sig meget til at øse ud af sin lange internationale og nationale erfaring til de unge spillere i FC Sydvest 05 Tønder.

  Tilgangen af ”HH” betyder et helt fantastisk set-up for trænerteamet og spillertruppen i FC Sydvest. Med tre så velkvalificerede trænere som cheftræner Jacob Stollberg, assistenttræner Peter Jepsen foruden målmandstræner Kim Munch, så er der alle muligheder for at specialtræne i mindre grupper. Det kan eksempelvis være dødbolds situationer, som kommer i kampene. Her er ”HH” virkelig på hjemmebane og kan helt sikkert bidrage med masser af gode tekniske detaljer.

  Den anden spændende spiller er 24-årige Bayan Fenwick, som har en spændende fortid i engelsk fodbold – senest i Premier Leauge klubben Chrystal Palace. Bayan er frontløber og nettede i den seneste træningskamp hele tre gange. Han bor i Danmark med sin kæreste Louise og aftalen med FC Sydvest 05 Tønder går foreløbig til sæsonafslutningen i juni måned. Ind til da har holdet spillet 16 kampe og Bayan har forhåbentligt sat sit præg på scoringstavlen./hol.

 • Hvad laver assistent træneren?

   

  Hos FC Sydvest 05 Tønder fungerer assistenttræner Peter Jepsen som sparringspartner

   

  FODBOLD: De allerfleste med lidt interesse for fodbold véd, at det er cheftræneren, der står for skud, hvis det går hans hold mindre godt. I nogle cheftrænerstole er der meget varmt – efter nogle få kampe uden point – og så – vupti – så er cheftræneren fyret – og assistenttræneren overtager ledelsen.


  Så drastisk kommer det forhåbentlig ikke til at gå for det lokale fodbold fyrtårn FC Sydvest 05 Tønder. Her er Jacob Stolberg cheftræner med Peter Jepsen som sin assistenttræner. Jacob har sin A-licens mens Peter har B-licensen som fodboldtræner. De to er et godt match, og de taler godt med hinanden og med truppen.

   

  Vi fordeler det sådan cirka 51 – 49 griner Peter Jepsen, som er helt afklaret med, at det i sidste ende er Jacob, der træffer endelige beslutninger.


  50-årige Peter ”Slagter” Jepsen bor i Skærbæk sammen med sin Linda og han har job hos slagteri virksomheden Skare i Vejen. Her er Peter også barnefødt og har trådt sine første fodboldstøvler i Vejen SF. Han flyttede til Skærbæk tilbage i 90-erne og pendler så til Vejen hver dag.


  Peter har også været en del af Skærbæk Bold Klub hvor han som solid forsvarsspiller og senere træner var med til at rykke holdet fra serie 1 op i Jyllandsserien.
  Peter har også været træner i flere omgange hos FC Sydvest – blandt andet de unge U17 talenter.


  Træningen af truppen deler de to trænere mellem sig. Målmandstræningen har Kim Munch ansvaret for, så den er i gode hænder. Det taktiske oplæg før – under – og efter kampene deler man om.

   

  Den første tid som en del af divisionstruppen hos FC Sydvest har han brugt til at finde sig til rette og pejle sig ind på hele truppen – både spillere og andre med kontakt til fodboldspillet her. Det er gået rigtig fint og helt truppen glæder sig meget til at komme i gang med forårsturneringen.


  Første kamp er allerede lørdag den 17. marts hvor Marienlyst kommer til Løgumkloster Stadion.


  16 kampe senere afsluttes lørdag den 9. juni i Middelfart. Så må man se hvor mange point holdet har skrabt sammen i kampen om oprykning til 1. division.


  I den kommende weekend er der træningslejr i Tønder, med masser af sociale aktiviteter.

   

 • fra Premium Leauge til FC Sydvest

  Fra Premier Leauge til FC Sydvest

   

  Spændende tilgang af angriber fra Londonsk storklub.

   

  FODBOLD: Det har været lidt tilfældighedernes spil at angriberen fra Chrystal Palace, Bayan Fenwick, nu er at finde i spillertruppen hos FC Sydvest 05 Tønder – foreløbig til sæsonafslutningen i juni 2018.


  Bayan er 24 år gammel og bor i dag sammen med Louise i Billund – så det bliver til lidt pendling til træning og kampe.


  Hos FC Sydvest er man godt tilpas med at en spiller af dét format vælger den sønderjyske klub frem for eventuelle andre klubber nærmere Billund – det fortæller lidt om det ry, som klubben og ikke mindst spillertruppen har i fodboldverdenen.


  Bayan er en hurtig wing-angriber, med god næse for at være det rette sted på rette tidspunkt, så glæd dig allerede nu til at opleve ham og de øvrige spillere i den kommende sæson. Første hjemmekamp er allerede lørdag den 17. marts kl. 15.00 på Løgumkloster Stadion mod fynske Marienlyst.

 • Nyt Sportsudvalg

  FC Sydvest 05 Tønder styrker organisationen

  Meget blev konkretiseret ved velbesøgt arbejdsseminar i Ballum Multihus

  BALLUM: De to FC Sydvest forkæmpere Jørgen Kristensen og Flemming Jordt, tog initiativ til at rette op på organisationen bag deres hjertebarn, fodboldsamarbejdet FC Sydvest 05.
  De havde inviteret en meget kompetent oplægsholder for de henved 40 interesserede mennesker, der mødte frem mandag aften i Ballum Multihus. Den nu 56-årige tidligere cheftræner i fodboldklubber som Silkeborg, Haderslev/Sønderjyske, Vejle og Kolding Frank Andersen, Haderslev, havde en række gode råd til de udvalg, som er sat sammen for at få organisationen bag fodboldsamarbejdet til at fungere optimalt.

  Brug ikke penge du ikke har

  Så kontant lød budskabet fra Frank Andersen, der i dag har kvittet trænerjobbet og har etableret sin egen virksomhed FA Connect, som arbejder med personaleudvikling samt rekrutterings- og jobagent.
  Frank Andersen havde i sin trænerkarriere oplevet situationer, hvor netop det at man brugte penge, der ikke var til stede, blev fatalt for klubben.
  Desuden var stabilitet og information nogle andre hjørnesten i en god organisation, og den gik vist rent ind over hele linjen.

  Solide udvalg

  Foruden bestyrelsen i FC Sydvest er der nu etableret udvalg, som hver for sig nu skal i arbejdstøjet for at opnå de aftalte delmål. Struktur/strategi, sponsorudvalg, kampafvikling, sportsudvalg og et nyt udvalg under navnet synlighedsudvalg.
  Grupperne/udvalgene gik til opgaven med stor ildhu og det bliver meget spændende at følge arbejdet i den nye organisation.

 • Wake-up call i Agerskov

  Det var på alle måder et wake-up call til FC Sydvest, da holdet tabte til Sønderborg.

   

  Problemerne startede allerede før kampen,da det stod klart at der ikke var bestilt en dommer til kampen. Vores skadede målmand Kasper Thidemann blev derfor udstyret med en fløjte, og det gjorde han såmænd gansk godt, så han skal ikke have skylden for at FC Sydvest tabte 1-2.

   

  FC Sydvest havde bolden mest, men der blev ikke løbet uden bold og tempoet var derfor yderst moderat. Derfor formåede holdet slet ikke at tilspille sig nogen chancer, og sammenspil var en mangelvare. flere forsøgte lidt på egen hånd, men uden succes. Kort før pausen fik den omskolede angriber Frederik Warming, der spillede højre kant, succes med at komme rundt om en forsvarer og serverede bolden i fødderne på Rene Hansen der sikkert scorede til pausestillingen 1-0.

   

  I pausen blev det aftalt at der skulle løbes mere uden bold. Farten i spillet blev hævet, og så kom chancerne. Anders Thomsen scorede på en ripost, men var offside. Lidt efter havde samme Thomsen en flot afslutning, hvor han liggende vandret i luften helflugtede bolden ind på stolpen. Efter ca. 15 minutter fik Sønderborg sendt en høj aflevering ind i feltet og en helt udækket spiller kunne udligne til 1-1.

   

  Herefter faldt tempoet igen i Sydvestspillet. Chancer var igen en mangelvare, bundniveauet var frygtelig lav. Nils Priisholm fik kantet en forsvarsspiller, men hans skud blev pareret over mål. Sønderborg havde også en stor chance, da vores forsvar blev splittet af i nogle et to kombinationer, men bolden ramte indersiden af stolpen. Fem minutter før slutsignalet fik Sønderborg et frispark, lige uden for feltet. Tidligere Sydvestspiller Schumi, der ikke havde gjort megen væsen af sig indtil da, skulle skyde, og det gjorde han meget godt, da han sendte bolden i mål til 1-2. FC sydvest pressede på til sidst, men Sønderborg red stormen af.

   

  Det var et, sikkert sundt, wake-up call for holdet, der har spillet rigtig fine træningskampe, her i Februar. Denne her var bare ikke en af dem, og man slår ikke et Danmarkseriehold på 80%. Det er vel det eneste, trænerne får ud af den kamp. I dag manglede Marco Hansen, Christian Degn, Marinus Siewe og Kasper Thiedeman. Det skal dog ikke være nogen undskyldning.

 • FC Sydvest møder Schumi og Co.

  Foto: Flemming Andersen.

   

  Ahmed "Schumi" Jomaa og resten af FC Sønderborg kommer til Agerskov.

   

  Ahmed Jomaa, bedre kendt som Schumi spillede et par flotte sæsoner i FC Sydvest 05 Tønder, inden han rykkede retur til FC Sønderborg. På lørdag klokken 13:00 vender han tilbage for en stund, denne gang dog som modstander, når FC Sydvest og FC Sønderborg tørner sammen i en træningskamp i Agerskov.

   

  FC Sønderborg, som vi for nogle år siden mødte i danmarksserien, befinder sig stadig i samme række. De har opholdt sig i den tunge ende af tabellen, men spillet sig op i midten, langt fra oprykningspladserne, men også med afstand til bunden. FC Sønderborg er en fin modstander til en træningskamp, som spilles i forbindelse med FC Sydvest's træningslejr i denne weekend.

   

  FC Sydvest 05 Tønder har spillet rigtig gode træningskampe mod Middelfart, SønderjyskE U19 og Kolding IF. Det har givet to sejre og en uafgjort og fem nye spillere er blevet testet. Disse fem spillere har alle bevist at de har niveau til forstærke holdet, så får vi alle aftaler på plads, vil FC Sydvest komme til at fremstå som en meget stærk enhed i dette forår. Kom selv til Agerskov og se holdet på lørdag klokken 13:00. Og husk, der findes ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning, så tag noget varmt tøj på. 

   

 • Sydvest besejrer Kolding IF

  Nils Nees Priisholm blev matchwinner i fin træningskamp på Kolding IF's træningsanlæg.

   

  FC Sydvest skabte mest i den første halve time, hvor der var flere chancer, der godt kunne have givet mål. Anders Thomsen havde muligheden for at spille bolden på tværs til en helt fri Bayan Fenwick, men tog et træk for meget og mistede bolden. Kort efter havde Rene Hansen en stor mulighed for at skyde på mål, men valgte afleveingen. 

   

  Det var en kamp mellem to hold, der havde stor respekt for hinanden og ikke gav hinanden meget plads, og det blev derfor ikke til yderligere chancer, ud over nogle skud udefra. Der blev gået til den i nærkampene, og ingen af holdene kunne rigtigt komme til at skabe kampen.

   

  Det fortsatte efter pausen. Her var det KIF Kolding der var mest på bolden, mens FC Sydvest lukrede på omstillinger. Den sidste præcision manglede dog i omstillingerne, ligesom skarpheden manglede i Koldings mange skud på mål. Omkring et kvarter før tid fik FC Sydvest endeligt et hjørnespark og høje folk blev sendt frem i feltet. Anders Thomsen sendte bolden lige ind i hovedet på Mads Blom, men hans hovedstød røg tæt over overliggeren.

   

  Kort før tid opsnappede FC Sydvest bolden på midten og Anders Thomsen blev sendt afsted i en omstilling. Igen så det ud som om han tog et træk for meget, men denne gang vandt han duellen og kunne sende bolden på tværs til indskiftede Nils Nees Priisholm, der sikkert scorede til 0-1. I overtiden pressede Kolding godt på, men skarpheden var ikke til stede og FC Sydvest kunne rejse syd på med en flot 1-0 sejr.

   

  Kasper Thiedemann, Christian Roost, Jeppe Vinum og Marco Hansen deltog ikke i kampen. Marten Van Ittersum fejrede sin fødslsdag på bedste vis. Han styrede forsvaret med sikkerhed og tabte stort set ikke en duel. Næste weekend spiller FC Sydvest igen i Løgumkloster. Modstanderen her er FC Sønderborg.

 • Endnu en træningskamp på lørdag

  FC Sydvest møder Morten Hansen og Co. i træningskamp i Egtved.

   

  Morten Hansen der netop er skiftet til Kolding IF, der har indført kontraktfodbold og oprustet kraftigt, er testmodstander på lørdag i Egtved. Kolding IF som FC Sydvest egentlig har en fin statistik imod ligner et hold der kraftigt bejler til andenpladsen i oprykningsspillet og er dermed en rigtig fin sparringspartner at måle sig med. KIF havde ikke den forventede succes i efteråret og var tæt på slet ikke at komme med i oprykningsspillet, men det lykkedes og nu starter de op med 8 point, hvilket er et flere end FC Sydvest 05 Tønder.

   

  FC Sydvest har igen en håndfuld prøvespillere med. Hvem af dem der permanent bliver her vil snarest blive offentliggjort, men alle er naturligvis i spil, ellers havde de nok ikke været med i Egtved. Holdet ser virkelig stærkt ud, og kampen mod Kolding skal give os et fingerpeg, om vi kan være med i toppen af oprykningsspillet.

   

  Tag turen til Egtved og se holdet an. Kampen spilles lørdag klokken 13:00.

  Adressen er: Ågard Efterskole, Kirkebakken 13, 6040 Egtved.