Nyheder

 

 

 

 

 • 7. runde foregår i Valby Idrætspark

  Modstanderen hedder Frem, når FC Sydvest 05 Tønder lørdag den 21. april kl. 15.00 løber ind på grønsværen for at spille 7. runde i forårets turnering.


  Det bliver helt sikkert en gyser, for det er puljens nummer 11 – Frem og nummer 12 – FC Sydvest, der tørner sammen.
  Cheftræner Jacob Stolberg må tænke lidt alternativt i forsvaret til denne kamp, for Marinus Sicwc er ude med en karantænedag for det gul-røde kort han pådrog sig i hjemmekampen mod Kolding IF.
  Også cheftræneren for Frem må vist ryste posen lidt – hele tre af hans spillere er at finde på karantænelisten den 21. april.
  De var alle med i Frem’s hjemmekamp mod Avarta i weekenden, som Frem kunne slå med 2 – 1 og dermed elegant forlade sidstepladsen og overlade den til FC Sydvest 05 Tønder.

   

  Hvis man oplevede den gnist, der var på holdet i hjemmekampen mod Kolding, så tror man også på at der er mange flere gode fodboldkampe i truppen. Fighterviljen var helt klart til stede og så er opgaven vel nærmest at fortælle spillerne, at selv om de ikke fik det optimale ud af deres anstrengelser og ud af deres gode tilspillede chancer – så skal de altså bare klø på. Fodbolden er som bekendt rund – og med en lille smule mere held, der ville gå FC Sydvest-vejen, så var det også blevet til mere i kampen mod Kolding IF.
  Rigtig god tur til Valby Idrætspark. /hol.

 • Endnu en uafgjort på Bankparken

  Da Kolding IF var på besøg i Bank Parken endte de 90 spilleminutter med et mål til hver.


  FC Sydvest 05 Tønder startede med Kasper Tiedemann i målet, bagerste kæde med Marten van Ittersum, Christian Degn, Mads Blom og Marinus Siewe, Thong, Jeppe Hansen, Lasse Clausen og Jonas Gejel Hansen styrede midtbanen og så lå Anders Thomsen og Bayan Fenwick helt fremme.
  Midt i første halvleg havde Kolding et flot opløb i deres venstre side og angrebet blev afsluttet med et hårdt fladt skud som Kasper Tiedemann lige netop fik fingerspidserne på – men ikke nok til at forhindre bolden i at ryge i målet. 0 – 1. Øv.

   

  I pausen blev Bayan Fenwick erstattet med Nils Prisholm. 20 minutter senere skiftede Rene Hansen ind i stedet for Lasse Clausen og kampen bølgede fortsat frem og tilbage.
  Med et kvarter tilbage tog Anders Thomsen et godt rush til baglinjen i højre side og sendte bolden ind foran mål. Her var Thong klar til at udligne til 1 – 1.

   

  Dommeren var flittig med at uddele gule kort – desværre for Marinus Siewe blev det til to af slagsen, så efter 80 minutter var FC Sydvest reduceret til 10 spillere, da Marinus blev udvist.
  Et enkelt point blev det til – men da Frem kunne slå Avarta og snuppe tre point, så overlod Frem den kedelige plads som bundprop til FC Sydvest.

   

  På lørdag den 21. april kl. 15.00 kommer der så et meget interessant opgør. FC Sydvest skal en tur til Frem og det er puljens 11 mod puljens 12 der tørner sammen.

 • Lørdag går det løs i lokalopgør

  En fodboldkamp mod Kolding IF er vel det nærmeste spillerne fra FC Sydvest 05 Tønder kommer på et lokalopgør. Det kommer der så til at være på Bank Parken i Tønder lørdag den 14. april kl. 15.00.

   

  Den seneste hjemmekamp var mod Middelfart. Den endte 2 – 2, men var lidt dyr på skadesfronten. Heldigvis ikke så dyr som først frygtet. Ved torsdagens træning kunne Christian Roost, Enes Karabek, Marten van Ittersum samt den lidt længerevarende skadesramte Marco Hansen træne med – den der havde det værst af de tre førstnævnte var vist Christian Roost som fik et ordentligt drøn over anklen mod Middelfart.

   

  Vi har gennem tiderne spillet mange gode kampe mod Kolding IF, lyder det fra træner-teamet, som også håber på at lørdagens udgave bliver en god fodboldkamp. Spillerne og trænerne er opsatte på at vaske den lidt trælse kamp mod Avarta af sig – det gik ikke så godt for de fleste spillere.

   

  Når man er 11 mand på banen og kun nogle få stykker lever op til vanlig standard, så er det svært at få en ordentlig præstation ud af det, lyder det fra spillerne. De er alle opsatte på at gøre en bedre figur kollektivt på lørdag – så det håber vi naturligvis på sker.


  Kig selv på Bank Parken på lørdag eftermiddag – det bliver sikkert en underholdende divisionskamp. /hol.

 • Avarta – FC Sydvest 05 Tønder – 3 - 0

  Det var et afbudsramt mandskab, der tog turen til Rødovre for at spille mod Avarta søndag. Tre stamspillere var skadet – Christian Roost, Marten van Ittersum og Enes Karabek – og så var Thong ude med karantæne.
  Det gav plads i startopstillingen til en række af de helt unge spillere – og det viste sig hurtigt, at holdet savnede den naturlige tryghed, der er ved at have de faste spillere på banen.
  Men Avarta var bedre. Ingen tvivl om det, lyder det fra cheftræner Jacob Stolberg efter kampen.
  Da Avarta forholdsvis hurtigt kom foran og kort ind i anden halvleg score for tredje gang – og dermed lukker kampen – så gik hjemmeholdet også lidt ned i cadence.
  Det gav mere plads til de unge FC Sydvestere – som efter pausen spillede en fornuftig kamp og der var masser af positive ting at tage med hjem fra kampen.
  Der var store roser til flere spillere. Mads Blom trak et stort læs i forsvaret og Jeppe Hansen sled og slæbte på midtbanen.

   


  Nu gælder det så på lørdag den 14. april kl. 15.00 på Bankparken i Tønder. Da afvikles 6. spillerunde og modstanderen er da Kolding IF. Kolding kunne i weekenden slå bundholdet Frem med 2 – 1 – så det bliver forhåbentlig en lige kamp på lørdag.
  Ind til lørdag kæmper hele holdet med at få de skadede spillere på højkant igen. Der er ingen garanti for at det lykkes.