Nyheder

 

 

 

 

 • "Inge" er tilbage

  ”Inge” tilbage hos FC Sydvest 05 Tønder

   

  Fire helt unge spillere rykker ind i truppen sammen med den erfarne venstre back

   

  FODBOLD: Der var anerkendende ord og masser af begejstring, da Jørgen Kristensen fra FC Sydvest, bød velkommen til hele fem nye spillere i førsteholdstruppen. Med denne tilgang og med trænerfunktionen på plads, så ser det lyst ud for fodbolden i FC Sydvest.

   

  Yngste ny mand i truppen er kun 17-årige Jannick Andersen fra Løgumkloster.
  Du er en særdeles spændende keeper, så jeg glæder mig meget til at følge din udvikling under målmandstræner Kim Munch, sagde Jørgen Kristensen blandt andet.
  To spillere er begge 18 år - det er Marc Poulsen fra Ballum, der bedst befinder sig på den offensive midtbane, samt Mikkel Ohlsen Hansen fra Øster Højst, der spiller en god højre kant.
  19-årige Lasse Clausen fra Tønder har været med i kampe nogle gange og har leveret gode indsatser på den centrale og offensive midtbane.
  Endelig er der tilbagevendte 27 årige Simon Ingemann Hansen, med rødder i Bylderup-Bov. ”Inge” har spillet over 100 kampe for FC Sydvest og er nu efter en pause i seriebold, tilbage i divisionstruppen. Hans foretrukne plads er venstre back.
  Jeg var slet ikke klar til at spille seriefodbold – jeg føler jeg har mere i mig, så derfor glæder jeg mig til at være med på holdet igen, fortæller Simon.

   

  Jørgen Kristensen opfordrede især de unge spillere til at komme med ind i truppen og tage ansvar for de opgaver de bliver tildelt til træning og i kampe. Han ved hvad han taler om fra sin egen aktive tid på øverste hylde i dansk fodbold.
  Der er træningsstart på Bredebro Stadion torsdag den 12. juli forud for den kommende sæson i 2. division.

 • FC Sydvest lander storfangst som træner

  Så er det lykkedes FC Sydvest 05 Tønder at hive en stor fangst i havn.

   

  Vi er meget glade og stolte over at kunne præsentere vores nye cheftræner Hans Henrik Andreasen. Hans Henrik har hjulpet klubben som assistenttræner et par måneder i foråret hvilket gik rigtig fint. Nu er det så lykkedes os i fælleskab med lokale samarbejdspartnere/virksomheder at lave en et årig aftale med HH hvor han bliver cheftræner og dermed kommer til at deltage til alle ugens træningspas og alle kampe, hvilket giver HH mulighed for at præge udviklingen med hans store erfaring..

   

  Det er et kæmpe scoop for vores klub at vi kan tilknytte en sådan kapacitet som træner for vores 2. divisions hold. Vi må også være ærlige at sige at det ikke kunne lade sig gøre uden en ekstra opbakning fra 4 lokale virksomheder. Derfor er vi meget taknemlige for at Jürgensen VVS fraTønder, Ejnar Christiansen fra Sølsted, Advodan fra Tønder og Pro Tech CNC fra Skærbæk har set positivt på projektet og muligheden for at tilknytte Hans Henrik Andreasen.

   

  Vi ser nu frem til en spændende sæson med et stærkt trænerteam bestående af Hans Henrik Andreasen, Peter Jepsen og målmandstræner Kim Munch.

   

  Derudover står vi med en væsentlig bredere trup end forrige sæson, så vi går virkelig en spændende tid i møde.

   

  De nye spillere der allerede er på plads vil blive præsenteret, tirsdag den 26. juni kl. 16.30 i Sparekassen Bredebro Loungen på Bankparken i Tønder.

 • FC Sydvest og moderklubberne vil have flere ungdomsspillere i gang...

  Pressemeddelelse

   

  FC Sydvest og moderklubberne vil have flere ungdomsspillere i gang...

   

  FC Sydvest 05 Tønder, samt de 4 moderklubber (Ballum, Bredebro, Løgum, Tønder) ønsker at så mange børn og unge som muligt spiller fodbold, derfor ændres der i samarbejdsaftalen omkring ungdomsholdene, så alle moderklubberne igen får mulighed for at oprette deres egne hold fra u16-u19.

   

  De sidste par år har vi, FC Sydvest og dermed moderklubberne, mistet en del ungdomsspillere i netop disse årgange da der umiddelbart har manglet et tilbud til dem der gerne vil spille lidt mere for sjovt. Det har vi nu taget konsekvensen af, og overgivet ansvaret for ungdomsfodbolden til moderklubberne for at kunne give ungdomsspillerne de bedste tilbud fremadrettet. Licensen til de nuværende u16-u19 hold videregives i henhold til samarbejdsaftalen til TSF fodbold. Det er derfor også meget glædeligt at netop Tønder SF intensiverer arbejdet med børne- og ungdomsfodbolden.

   

  Samarbejdet fortsætter

   

  Når det er sagt så er det vigtigt for os alle at sige at samarbejdet og viljen til samarbejde stadig er intakt. Nu foregår ungdomsarbejdet i moderklubbernes regi, og moderklubberne kan lave forskellige samarbejdsaftaler på tværs af klubber og årgange uden at være afhængige af FC Sydvest. Det vil bevirke at andre klubber end de 4 moderklubber også kan indgå i forskellige samarbejder, hvilket er særdeles positivt. Et eksempel på et samarbejde der allerede er etableret er u13 årgangen hvor der nu er et samarbejde mellem Bredebro/Højer/Tønder, et andet eksempel er kommunens første Golden League hold som er et samarbejde for årgang 2009 mellem Bredebro/Løgum/Skærbæk. Alt efter årgangens antal, styrke m.m. er samarbejdsmulighederne nu meget mere fleksible.

   

  Alt i alt tror vi på at denne fleksible løsning vil gavne både bredde og elite fodbold i Tønder kommune fremadrettet. Elite fordi det stadig er muligt at lave samarbejde/fællestræning for de bedste og bredde fordi det giver flere spillere mulighed for at blive længere tid i deres moderklub.

   

  Seniorer fortsætter samarbejdet

   

  På seniorsiden fortsætter samarbejdet uforandret. FC Sydvest er en selvstændig forening med stor opbakning fra de 4 moderklubber.

   

  Her er arbejdet med strukturændringer i fuld gang og fremtiden ser utrolig positiv ud. Det officielle mål er at alle interne ændringer er klar til sæsonafslutningen i oktober 2018. Det er et stort arbejde, men da der er rigtig mange gode kræfter i gang, ser tidsplanen mere end realistisk ud. Vi er bl.a. løbende ved at opgradere på forskellige poster i organisationen, så vi kan stå endnu stærkere både på og udenfor banen fremadrettet.

   

  Ballum IF

   

  Bredebro IF

   

  Løgum IF

   

  Tønder SF fodbold

   

  FC Sydvest 05 Tønder

 • Tørre tæsk i Middelfart

  Der var kamp mellem to hold, der begge havde haft et skuffende forår.

   

  Når Middelfarts topscorer, Casper Johansen lige rammer dagen, så kan de være sværre at have med at gøre, og i en kamp der tydeligt bar præg af, at det var sæsonens sidste, mellem to hold der ikke havde noget på spil, der gjorde han lige forskellen. 31 minutter skulle der gå inden Johansen kunne bringe fynboerne foran i en omstilling, og bare to minutter senere gjorde han det igen, efter et skud fra kanten af feltet, mod et modløst Sydvest forsvar.

   

  Resultatet holdt til pausen, men der var kun spillet 6 minutter af 2.halvleg, da Middelfart fik et frispark i højre side, lige uden for feltet. Bolden blev sendt skråt bagud til selvsamme Casper Johansen, der kunne fuldføre sit hattrick med et skud fra 15 meter. Begge hold havde efterfølgende sin chancer, men efter 83 minutter var det Middelfart der scorede til slutresultatet 4-0 efter et forsvarskiks i Sydvest feltet.

   

  Dermed er forårsturneringen slut, og et større arbejde må sættes i gang, med at få gjort holdet klar til efterårsturneringen.