Nyheder

Der bliver i dag kl. 12.00 trukket lod til 2.runde i DBU pokalen. 

Følg live med på følgende link. og se hvem vi skal krydse klinger med. 

http://pokaltv.dbu.dk/lodtraekning-til-2runde-af-dbu-pokalen

 

 

 

 • Endnu en svær udekamp

  FC Sydvest kan godt få ryggen mod muren i Århus.

   

  Tæller vi pokalkampen på Ærø med, spiller FC Sydvest 05 Tønder i morgen den 3.udkamp i træk. Modstanderen er absolut lige så svær som den seneste i Jammerbugt. Århus Fremad er weekendens modstander, et hold der var i oprykningsspillet i foråret, hvor de sluttede som nummer 9 af 12 hold. Det skal man dog ikke lade sig snyde af. Århus Fremad er absolut en af de største favoritter i puljen. Århus vandt i første runde 1-0 i Ringkøbing, mens de sidst spillede 0-0 hjemme i egen hule mod Kjellerup.

   

  FC Sydvest har hidtil været ramt af mandefald i egen trup, og det problem skulle gerne snart være løst. Vi skal ramme noget der ligner topniveau på alle pladser, hvis vi skal have tre point med hjem fra Århus. Det er dog ikke umuligt. Vi har et godt hold med en god blanding af ungdom og rutine, og når indstillingen er i top kan vi slå alle hold i rækken.

   

  Men tag på lørdagstur til Århus og bak vore drenge op. Kampen spilles på Riisvangen stadion klokken 15:00

 • Rene Hansen redder point med hjem

  FC Sydvest 05 Tønder var på langfart, til en bane der kun giver dårlige minder.

   

  Stadion i Jammerbugt, havde FC Sydvest allerede gæstet 4 gange, de seneste 5 år. Og Jammerbugt havde vundet alle 4 kampe, også selvom det seneste besøg burde have givet point. Og selvom vi i samme periode har slået dem i 4 af 5 opgør på hjemmebane, var træner Carsten Jørgensen ikke i tvivl om at det ville blive en svær opgave.

   

  - "Vi kender Jammerbugten FC fra sidste sæson. Vi ved, at de er et godt organiseret hold, og vi skal derfor ramme vores topniveau for at få point med hjem", sagde Carsten således før afrejsen til efterårets længste udebanetur. Og han skulle få helt ret.

   

  Jammerbugt var toneangivne fra start, men Sydvest formåede at holde nullet, næsten til pausen. Efter 42 minutter gik den dog ikke længere. Jammerbugt scorede og kunne gå til pause, foran 1-0.

   

  7 minutter efter pausen fik en Jammerbugt spiller dog marchordre, efter sit andet gule kort, og det vendte op ned på kampen. FC Sydvest overtog komandoen og fik presset Jammerbugt tilbage. Godt et kvarter efter udvisningen lykkedes det Rene Hansen at få udlignet og med 21 minutter tilbage i overtal, var der stadig muligheder for tre point. Det lykkedes dog ikke og FC Sydvest kunne for første gang i fem år tage point med hjem fra Jammerbugts hjemmebane.

 • Svær udebane og lang bustur venter i dag

  Jammerbugt FC henter de fleste point på hjemmebane, så det vil være et godt sted at hente point.

   

  Det er svært allerede nu at spå om hvem der er favoritter til at slutte blandt de bedste fire i rækken. Jammerbugt FC er ligesom os, nok et af de hold der kommer til at ligge lige omkring stregen og det er således en vigtig kamp der spilles i dag. I foråret var vi mere end uheldige med at skulle rejse hjem derfra uden point, mens vi vandt returopgøret ret klart. I det hele taget er Jammerbugt gode på hjemmebane og tabte således kun 1 gang i 8 hjemmekampe i foråret. På udebane blev det ikke til mange point,men alligevel var det netop på udebane at Jammerbugt vandt i første runde, da IF Lyseng blev besejret 2-1.

   

  FC Sydvest 05 Tønder hev et enkelt point hjem, mod VSK Århus i Bankparken, og selv om vi spiller godt har vi problemer med at få bolden det sidste stykke over stregen. Med flere nye offensiv spillere, er det dog meget naturligt, da der lige er nogle løbemønstre og noget kendskab til hinanden der skal på plads. Så længe det bliver bedre fra gang til gang, skal det nok blive godt. Vi har manglet flere vigtige spillere i de kampe der er blevet spillet, men nu lysner det lidt, så der er bestemt håb og tro på et godt resultat i Nordjylland.

 • Videre i pokalturneringen

  Marten Van Ittersum blev pokalhelten mod et flot fightende Marstal/Rise.

   

  Marstal/Rise spiller i Albaniserien, to rækker under FC Sydvest, men det var til tider svært at se, i en kamp der naturligt nok blev domineret af favoritterne fra FC Sydvest. Vi er faktisk tidligere røget ud af pokalturneringen netop her, men har også slået dem klart to gange, da vi mødtes i Danmarkserien og Sydvest rykkede op mens Marstal/Rise rykkede ned..

   

  Første alvorlige chance faldt efter 10 minutter, da Kasper Sørensen efter en frisparkskombination sendte et fladt skud tæt forbi mål. Fem minutter senere sendte Anders Thomsen en afslutning på overliggeren. Midt i første halvleg fik hjemmeholdet sin første omstillings chance, men bolden sad i handskerne på Kasper Thiedemann. Hjemmeholdet stod kompakt og FC Sydvest havde svært ved rigtigt at skabe store chancer. Faktisk var det hjemmeholdet der havde første halvlegs største chance, da de kort før pausen havde en friløber, men afslutningen gik forbi.

   

  Efter pausen fortsatte presset mod Marstal/Rise mål, men skarpheden manglede i afslutningerne. Efter 67 minutter blev et Sydvest hjørne clearet, men bolden blev sendt tilbage i feltet og her stod en fri Marten Van Ittersum og kunde heade bolden i mål til 1-0. Sydvest fortsatte jagten på 2-0, men hjemmeholdet blev også farligere på de nu endnu flere omstillinger. Kasper Thidemann greb dog sikkert ind hver gang.

   

  Kasper Sørensen havde en rigtig god chance, men målmanden reddede med en fodparade og det var ret beset hans eneste redning i den kamp. Kasper Thiedemann sluttede kampen af med en fremragende redning ved den ene stolpefod. Hjemmeholdets absolutte bedste afslutning, der var dog vinket for offside.

   

  Og så ros til dommeren der bare lod spillerne spille bold. Han dømte tre frispark i 1.halvleg og vel omkring det dobbelte efter pausen.

   

  En typisk pokalkamp. En sejr er en sejr, og vi er videre.